2024-02-27
{唔簡單嘅泰簡單 - $583}路過幾次都見到總統戲院旁邊有𨋢搭上去呢間「泰簡單」,但都未試過,今上網睇佢啲食評都好正,一於試下!果然無錯,上到去實在係別有洞天,又有露天位,空內又好坐,果然好chill 嘅餐廳!夜晚黑仲有得飲Cocktail! 去食嘢同埋打卡都一流!更加估唔到嘅係呢度廚師侍應都係泰國人!聽到隔離兩台嘅客人都係講泰文😅搞到好似真係去咗泰國咁地道!我哋叫咗「酸辣排骨湯」、「燒豬頸肉」、「鹹魚炒椰菜苗」仲有「皇宮大蝦蛋網炒金邊粉」!每一樣都好有泰國嘅風味,但咸度辣度都適合香港人!真心好唔錯,成晚我最鍾意就係個酸辣排骨湯,佢同平時飲開嘅冬陰功有少少唔同,好有特色!最後再叫埋鮮椰青同埋一個叫「漫天飛花」嘅果汁(火龍果加橙汁)作結!全部都正!值得再戰!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #泰簡單 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍
📍 #泰簡單 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓