餐廳: 百芳池上便當 (太古城中心)
資訊:

疫情令我地成年都冇得去旅行,懷念台灣的地道小吃同特飲,好彩香港仲有好多各國特色餐廳!今次終於食左人氣食店百芳池上便當了。每日都係咁旺場,疫情都好好生意!價錢合理,睇落幾吸引,是平得黎會食得開心嘅組合吧!睇到芋頭牛奶新推出,好吸引,即刻叫左杯黎試!便當有8款,我自己就鐘意食麵多,而朋友話最好食鹽酥雞脾果個,大大隻又香口,不過佢今次想試第二份會唔會好味d. 我點左最iconic 的紅燒牛丸牛筋麵,打開個樣未算好靚,但係食落有驚喜!牛筋大大舊又彈牙,滿滿的膠原蛋白!入味軟淋淋,個湯就超好味喇,我成碗飲哂,唔理得有冇味精了,太好味喇!好彩食完唔口渴!呢杯芋頭牛奶强烈推介!真芋頭,真牛奶,呢兩樣野好緊要,身經百戰的我飲過唔少得個名的,呢杯真係拿滿分,有芋頭粒,有芋泥,少甜,香滑有奶香,完美!買!仲有古早味鹽酥花枝丸,不解釋,正!幻想中,回憶中的台灣美味返哂黎!朋友仔叫果份雞扒便當都幾有份量,有埋粉絲咁,幾有層次!當然仲有珍珠奶茶,朋友呢個奶茶控都讚好!
今次終於食左人氣食店百芳池上便當了。
每日都係咁旺場,疫情都好好生意!

朋友仔叫果份雞扒便當都幾有份量,有埋粉絲咁,幾有層次!

當然仲有珍珠奶茶,朋友呢個奶茶控都讚好!

2020-11-26
5 分鐘 (外賣自取)
  • 紅燒牛丸牛筋麵
  • 芋頭牛奶