2023-12-24 225 瀏覽
見到條街周圍d鋪頭都排曬長龍,雖然呢間鋪冇乜人排隊,裡面都算係坐滿曬,以為冇伏就入去試,我地今次叫串燒,全部都好失望,唔會有下次我同朋友叫咗一份牛舌,一份雞腎,一份雞腿肉串,一份五花腩包蔥,一份忌廉蟹肉餅,3隻餃子,埋單要$364,呢個價錢好食嘅話冇問題,問題就係每樣嘢都唔好食我地食完個牛舌已經失望到食物相都唔想影,真係好難食。牛舌去薄得黎係韌到差d咬唔到,得個4片薄片都要$69雞腎上到黎,反轉另一面完全係生嘅,粉紅色咁樣,我地叫個侍應幫我地整返熟d,佢仲好困惑咁拎走碟嘢,我個朋友第二日肚痾埋,如果唔係我地都唔會打呢篇野警世雞腿肉老到好似雞胸肉咁,都唔知佢點做到,真係好誇張五花腩都係 非常薄 d蔥又硬到咬唔斷餃子同其他人講嘅一樣,睇落似煎,食落似煮,味道都ok嘅,但一定唔係煎餃子囉唯一食得落就係個蟹肉餅,呢個同其他地方整嘅冇分別,唔洗專登去呢間鋪食講到最後就係又貴又難食,冇乜事大家都係去隔離食拉麵算啦

雞腿肉老到好似雞胸肉咁,都唔知佢點做到,真係好誇張

五花腩都係 非常薄 d蔥又硬到咬唔斷

講到最後就係又貴又難食,冇乜事大家都係去隔離食拉麵算啦
牛舌
2023-12-23