2017-02-19 1046 瀏覽
因為就快生日,自己又好想食中餐,於是同家人講不如食泉章居慶祝其實我媽都有同我講過下有好多人話泉章居難食咗,但我唔係幾信(因為半年前第一次同朋友黎食,覺得幾好食),最後我地一家人都係去咗呢間餐廳叫咗5送1湯,但食完真係幾失望首先黎個粟米魚肚羹,係幾多料,不過啲湯係暖嘅,唔熱送有生菜,雲耳炒什菌,清蒸鯇魚,南魚齋煲同豆腐火腩煲生菜可以接受,鯇魚都叫好食,但其他果3樣送係一啲獲氣都冇,又或者好淡,唔入味南魚齋煲嘅南魚唔知點解食落唔似南魚,我媽話似係唔辣嘅腐乳=_=豆腐火腩煲嘅肉係難食,好難咬得開食完飯就上木瓜雪耳糖水,我覺得糖水夠清甜,係唔錯雖然佢嘅糖水同鯇魚我係幾滿意,但其他小菜令我對泉章居留下壞印象仲有一個令到我唔想再幫襯泉章居嘅原因就係員工嘅服務態度,唔知點解個個都黑口黑面,啲態度好似唔憂做咁。問佢地拎生日蛋糕呢,其中一個員工竟然勁悔氣咁問番我地“咩呀?咩蛋糕呀?”,叫佢地影相又好唔情願咁嘅款,得罪你咩……唉總之就係好失望,唔想再黎囉,七百幾蚊一餐我番屋企煮冇咁嬲
叫咗5送1湯,但食完真係幾失望
首先黎個粟米魚肚羹,係幾多料,不過啲湯係暖嘅,唔熱
送有生菜,雲耳炒什菌,清蒸鯇魚,南魚齋煲同豆腐火腩煲
豆腐火腩煲嘅肉係難食,好難咬得開
食完飯就上木瓜雪耳糖水,我覺得糖水夠清甜,係唔錯
唉總之就係好失望,唔想再黎囉,七百幾蚊一餐我番屋企煮冇咁嬲
2017-02-19
生日