2016-06-09 4414 瀏覽
其實係睇到食評所以想來試下。不過地點真係唔算方便,呢條街人流好少,餐廳座落位置都比較隱閉。以前行過好多次,居然都唔發覺原來有間餐廳 小妹食野都比較著重環境,所以來到門口已經嘩一聲 門口有椅有緣蔭,好似一個公園仔咁,望落其實都幾舒服。餐廳門口已經有餐牌,價錢就一般西餐咁既價錢,可以睇到覺得岩食先入去既呢晚都比較早食飯,入到去大約8:30 左右,侍應表示晚上有滅蟲工程,最遲要9:40交場。食一個中頭其實都好夠啦,所以我地都坐低左。係出面都大約諗到食咩,所以好快落好單。之後就開始望下環境啦個人覺得餐廳內環境是很不錯的。餐廳大約有20個位左右,寬敞的,舒服的 牆上都有點裝飾掛畫,亦有一些語句,有點意思的 (即使我們的節奏不一樣,我也懂得欣賞你的美)首先上左個青瓜湯 味道唔錯,飲落青瓜味唔會好重,無草青味。個餐包就無咩特別,唔算好鬆軟咁,入口還好吧跟住到個烤豬肋骨配沙律。老老實實,個沙律係最好食 至於豬肋骨,食材一流,肉質都夠淋,但烹調功力尚有進步空間香草醬意大利雲吞伴煙三文魚。呢個真係因人而異啦,因為小妹同男友意見不一致 小妹唔太歡喜香草醬隻味道,不過男友表示味道不錯 不過份量真係好夠,
小妹食野都比較著重環境,所以來到門口已經嘩一聲
牆上都有點裝飾掛畫,亦有一些語句,有點意思的
(即使我們的節奏不一樣,我也懂得欣賞你的美)
意大利青瓜湯
餐包
首先上左個青瓜湯
烤豬肋骨配沙律
跟住到個烤豬肋骨配沙律。
老老實實,個沙律係最好食
至於豬肋骨,食材一流,肉質都夠淋,但烹調功力尚有進步空間
香草醬意大利雲吞伴煙三文魚
香草醬意大利雲吞伴煙三文魚。
呢個真係因人而異啦,因為小妹同男友意見不一致
小妹唔太歡喜香草醬隻味道,不過男友表示味道不錯
不過份量真係好夠,起碼有廿粒雲吞,未食哂都飽左
個人覺得,配埋煙三文魚入口一齊咬,味道會好d
凍朱古力
熱咖啡
每個set 都包有一杯餐飲,款式有唔少,部份要加錢。叫左杯凍朱同熱啡。個樣夠好睇啦,但味道真係好一般
(男友補充:係好難飲
甜品
最後最後到個甜品。好有圖片只供參考既感覺
望落去諗諗住係cheese cake。食落應該係木糠布甸tiramisu餅底
其實味道正常的 (不過男友抗議:被騙了!)
最後埋單二百多元啦 (有加一)。西餐來講都係咁上下價錢。同侍應傾左兩句,知道餐廳係YMCA 既,我估都有社企元素掛,可以支持下!!
另外可能閒日加上位置再加上八點幾既時間,用餐一小時左右時間餐廳都係得小妹同男友,『包場』來講呢個價錢就好抵啦!
2016-06-06
意大利青瓜湯