2023-02-24 545 瀏覽
想食越發好耐,但每次唔係勁多人排隊就係已經賣晒,今次終於畀我食到喇~ 招牌牛柳牛丸粉: 呢個可能係佢地最受歡迎嘅粉喇,同一時間入座嘅十居其九都係叫呢個,如果以 $100 碗粉嚟計,佢個賣相同份量其實唔算好好,不過,佢個湯頭就真係做得唔錯,比起其他越南粉嘅鋪頭,鍾意佢唔會太過油,亦唔會太濃味,牛柳同牛丸都好好食,佢跟埋個粉仲有啲油炸鬼、青檸同椒絲,先飲一啖原味湯再加青檸同椒絲可以好飲到中間嘅變化,如果肉嘅份量可以多少少其實都近乎完美。招牌越南脆春卷: 佢地嘅小食都係好出色,春卷上枱熱辣辣,外皮非常之脆,用菜包住嚟食加埋入面唔同口感嘅菜料,食得好爽~ 越發牛油雞翼: 呢個亦係出色,佢同坊間食開嘅越式炸牛油雞翼好唔同,佢係雞翼面有蜜糖再喺上面有好多炸蒜粒,又香甜又辛口,好食!越南滴漏咖啡: 本身諗住都係正路野叫杯野食下,點知都有啲驚喜喎~! 平時飲越南滴漏咖啡 經常都會陣苦澀味,但係佢呢個又無乜,仲有陣甘味,撈埋煉奶再甜的,好飲~! 唯一嘅問題,就係一坐低就已經話 蕃茄蟹檬 已經賣晒,唯有下次再睇下有冇機會食到喇~。

招牌牛柳牛丸粉

招牌越南脆春卷