2015-03-14 745 瀏覽
約咗朋友夜晚食飯,但3-4 點又出咗尖咀,行到攰咁點好?  搵個地方坐低嘆杯咖啡是常識吧?一路都聽同事、朋友話大杭有間叫Unar 嘅coffee 好唔錯,但又厭大遠一路都"的"唔起個心肝去。知道佢原來係尖咀都有一間,而家個情況又Fit 到漏油,唔諗啦,即去!因為我唔係準備坐船,都搵咗一陣子,但遠處見到佢大大隻寫住: Dun rush for a ferry, enjoy Unar coffee 就好有感覺,因為我唔應該趕住去飲咖啡,應該係享受搵到正咖啡嘅過程的。佢杯cappuccino 啲泡好滑,都好complicated 嘅味,heavy嘅。因為主要都係做準備上船過海嘅人生意,所以佢地方唔大,都係畀人攞走為主。鋪出面都有兩排櫈畀人坐住嚟飲,有船又可以即閃。我好多時間,所以坐鋪入面,有啲吧臺可以坐係度對住五枝旗杆。仲咁啱有班大媽跳舞,真係爽。

女友叫的特飲
cappuccino

鋪出面都有兩排櫈畀人坐住嚟飲,有船又可以即閃。

2015-02-28
cappuccino