餐廳: HeSheEat
優惠: 食飯都有得賺里數 ? 仲要每消費HKD1就有1里 ?
星期一: HKD1 = 1里數,星期二至日: HKD2 = 1里數! (埋單時出示「亞洲萬里通」App內的QR code) 優惠受有關條款約束。
條款及細則:
  • 惠顧滿認可消費額(最低300港元,最高10,000港元)可賺取「亞洲萬里通」里數
  • 額外「亞洲萬里通」里數將於餐膳後4至8星期入會員賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
筆者介紹:人稱「肥佬B」,自2009年加入openrice,一直以openrice用作bookmark餐廳用途。踏入三十之年,心廣體胖嘅我quota遞減,故每逢可以出街食飯定必事前做足功課,以免浪費quota,希望透過寫食評同大家分享飲食心得和介紹我嘅口袋餐廳。作為新界仔嘅我,更與女友相約「每月港島一餐」,有興趣就即刻follow我啦!   寫食評前,我首先要告解一番。作為一個典型麻甩仔,食慣大排檔同碟頭飯出身,每逢見到呢類擺明居馬為左吸引港女嘅裝潢嘅鋪頭,我就一定嗤之以鼻,往往覺得一定係純粹為左打卡而野食唔慌好食得去邊!我承認係我偏見同愚昧,而今日我個好有性格嘅女朋友帶我黎hesheeat食tea,真係令我改觀,食完呢餐之後,我已經好想快d再黎食,務求試哂佢成個menu!星期六下晝四點幾黎呢度食tea,貪佢用app book檯有半價。店內裝潢有心思,有d似美國好hip個d cafe,氣氛環境都幾好,被安排坐樓上。每人都點左一個主菜share首先黎到嘅係春雞黑松露意大利飯,一上檯已經問到好強烈黑松露幽香,雞嘅份量算多,有一隻大雞比同下庄,兩件棟起飯嘅上面,成個setting都幾有心思,

每人都點左一個主菜share

首先黎到嘅係春雞黑松露意大利飯,一上檯已經問到好強烈黑松露幽香,雞嘅份量算多,有一隻大雞比同下庄,兩件棟起飯嘅上面,成個setting都幾有心思,雞醃得入味,微辣,鮮嫩多汁,值得一讚嘅係雞比已經叫起左骨,食落好方便,輕輕用刀叉就可以分開。意大利飯亦粒粒分明,個飯忌廉汁加埋大量芝士變得creamy,燒雞因為醃過漏出紅油,混合起來美味可口!

春雞黑松露意大利飯

另外點左Signature HeSheEat Burger,又係一食難忘,勾起我係美國食嘅shakeshack!麵包十分鬆軟又香,飽面色澤金黃,打開一睇好明顯係用牛油煎烤過;塊牛肉厚實,份量足,名乎其實足三兩!肉面三層溶岩芝士,兩者二合為一,水乳交融!黑松露蛋黃醬好香但又唔會搶哂味!而烤波特貝勒菇更加係亮點,超juicy,令成個Burger增加濕潤嘅感覺,食得好享受!
Signature HeSheEat Burger

如果有半價的話,性價比都ok。環境方面略嫌二樓燈光較昏暗,空調不足有d侷促。服務到位,一班後生仔有活力!
食完呢兩個主菜已經好飽!下次再黎試飲品同甜品
題外話/補充資料: 訂檯app有半價