難得認識左十幾年既老朋友,今天又有買錶的熱潮,就在出發買錶前順便去元朗吃個午膳,今次佢又話有新推介,係食吉列豬排,我心諗明明知道我唔中意食吉列豬排都要帶我去...係唔係玩野架...都算拉..同佢入左呢間吉豬店,我保險地叫左一個芝士肥牛煲配薯蓉,再加個三文魚小菜,加白桃梳打 $128.00 加一....肥牛煲芝士,本來都覺得肥牛同芝士已經冇得輸,但原來最美味反而是充滿冬菇味道的冬菇...最感特色是那前菜,薯蓉配柚子汁,絕配清新果感😎其實..這間餐廳出名的是咖哩吉列豬扒飯😁我平時不愛吃豬扒,更怕吉列豬扒的硬脆皮口感,所以今次得我老友佢自己叫....佢比左兩舊我食....真心有驚喜!!!吉列豬扒入口沒有這種感覺,反而微脆肉質軟硬適中, 咖哩味道不會偏甜, 下次心血來潮想吃炸豬扒 這間也是個好選擇😋
2020-05-23