2015-11-01 936 瀏覽
尖沙咀區出名多野食, 但係朋友霎時間想食串燒,真係突然之間俾佢考起。不過上網揾一揾,見有幾多人都讚呢間餐廳好食,咁我地都二話不說,即刻上黎厚福街嘅深宵食堂醫醫肚。望望個餐牌,都幾多款唔同野食,而且價格亦相當平民化,所以我地唔駛特別點樣錫住個銀包,盡情咁order。呢度上菜速度都相當快,話咁快就黎杯巨峰提子梳打,同埋幾款小食。杯野飲都真係幾真材實料,巨峰味十足,相當清甜解渴 ;)而小食同樣值得一讚!蒜片牛柳香氣撲鼻,肉質亦嫩滑; 芝士蝦球同埋芝麻雞翼炸得亦香甩金黃,其中蝦球特別係我嘅至愛,蝦膠打成嘅蝦丸,再配埋芝士去炸,口感同味道都係雙重享受!接著嘅炸蠔同埋汁燒白鱔,我都覺得大家要試一試。雖然個蠔經過油炸之係,但係依然食得出亦非常新鮮,絕非普通嘅雪藏蠔; 而白鱔更加唔駛多講,啖啖肉嘅享受,肉質亦鮮嫩無比,再配上特製嘅燒汁,係全晚嘅highlight!!最後我地叫左兩一口牛同埋日式餃子作結,一口牛質感非常嫩滑,完全係上等牛嘅質素; 而餃子亦皮薄餡靚,咬落去亦有充滿肉汁,非常好食!

2015-10-27