今日同朋友去荃灣慶生,揀咗呢間滿屋食放題, 好彩我哋預早訂咗位如果唔係都要等, 一入到佢見到有好多餐前小食,中華沙律,日式海螺,沙律,同小朋友都喜歡食的薯格等。 出去見到飲品都好齊全,算係幾多嘢飲,而且佢亦仲有日式嘅清酒sake及梅酒 ,wow應有盡有。刺身我地叫左有甜蝦、大赤蝦、北海道帶子刺身、吞拿魚、 希靈魚、油甘魚! 其實所有刺身我都好鍾意食同埋你可以見到刺身都幾新鮮, 新鮮程度絕對可以媲美其他日式料理餐廳或者壽司店。 因為以我見解呢度有足夠人留所以可以確保食物嘅新鮮程度。 仲有佢啲帶子真係幾大粒我覺得仲好過酒店嗰啲炭燒鰻魚壽司炭燒鰻魚真係yummy, 鰻魚燒到恰到好處又有炭燒味,所以其實叫呢個鰻魚都幾抵食。燒紐西蘭羊鞍呢個係特別推介。因為你就算出去街叫個燒羊架都幾貴,同埋佢呢個燒羊鞍肉質軟熟多肉汁。我哋都叫左好多天婦羅例如虎蝦天婦羅龍躉天婦羅、南瓜天婦羅… 其實佢個天婦羅,我覺得每一樣都炸得幾好,同埋唔算多油,而我最愛嘅始終都係海蝦天婦羅, 因為我覺得呢度啲海蝦有佢嘅鮮味就算用你整天婦羅佢個海蝦味都仲喺度。辣酒煮蜆:呢個辣酒煮蜆我覺得都幾辣,但係辣得嚟又恰到好處,同埋啲蜆肉都o

炭燒鰻魚壽司

燒紐西蘭羊鞍

辣酒煮蜆:
呢個辣酒煮蜆我覺得都幾辣,但係辣得嚟又恰到好處,同埋啲蜆肉都ok起碼冇沙同埋真係每一隻都有蜆肉, 蜆肉亦都滲透咗辣味同少少酒味,非常唔錯。

最後其實我哋order咗好多嘢 , 仲有雪糕送。畫上完美句號。
壽司
刺身