2018-05-19 850 瀏覽
今日, 我帶了一個國內的朋友到店午餐,咁當其時因爲係下午茶時段,店內人流不多,咁我地被安排到一個放滿雑物既位置,都唔緊要啦, 其實都係一心諗住食完就走之後我地睇左餐牌,大家都叫左野食啦野食到左後, 其實我地都冇乜野, 因為從來冇諗過會係超好食, 因為國內既朋友就偏向辣既口味, 而枱上既辣椒醬佢就唔岩, 我就唯有幫佢叫辣椒油啦~我首先叫第一個光頭既阿伯,比辣椒油我,佢就好燥底咁攞過泥,因為碟辣椒油都偏少,國內既朋友唔夠,再叫我幫佢攞啦, 之後我就唯有叫第二個人, 呢個係一個短頭髮既阿姐,佢就好燥咁問我要幾多, 講真~ 我點鬼知個朋友要幾多喎~間間茶餐廳都係一瓶瓶咁放係枱上比人自己攞啦~之後我就同阿姐講一瓶攞過來啦, 點知阿姐大聲話一瓶 $80 喎~ 我真係想問下你地公司不如貼住添加辣椒油要收錢啦, 我覺得佢係超級冇禮貌,野食好唔好食係其次, 連最基本既態度都冇, 唔會再去
今日, 我帶了一個國內的朋友到店午餐,
咁當其時因爲係下午茶時段,店內人流不多,
咁我地被安排到一個放滿雑物既位置
,都唔緊要啦, 其實都係一心諗住食完就走

之後我地睇左餐牌,大家都叫左野食啦

間間茶餐廳都係一瓶瓶咁放係枱上比人自己攞啦~

野食好唔好食係其次, 連最基本既態度都冇, 唔會再去