見到介紹話有咸蛋黃雞蛋仔,即刻衝去會會佢。小店openrice地圖show長沙灣道,實際上係欽州街面向長沙灣政府合署,狹窄既行人路上人來人往,比較擠逼。星期日兩三點左右唔算好多人排隊,落單後即叫即整,等左大概十分鐘。雞蛋仔一款餡料只需$15,我揀左雙拼咸蛋黃+餐肉都只係$20,價錢合理。店員好用心,雞蛋仔出爐後竟然以人手撥扇😧口感:頭幾粒入口仲有啲脆,食左一半後已經淋淋地。可能因為有餡料既關係,唔可以好似平時啲雞蛋仔咁蛋漿只fill一半,半空心、脆卜卜。餡料:咸蛋黃味冇想飲中咁濃,餐肉粒亦唔算多。可能係成本考慮,或者驚落得多會唔夠脆?如果經過附近可以一試,價錢唔貴又唔使等好耐;不過專登黎就不必啦。

咸蛋黃餐肉雞蛋仔

咸蛋黃餐肉雞蛋仔

2018-01-28
10 分鐘 (堂食)