2019-08-16 303 瀏覽
繼續係九龍灣商業區 搵好lunch嘅系列 雖然呢份工都返咗一段時間 但係餐廳實在太多 經常都可以試到新嘅餐廳🤤今日嚟咗呢間喺megabox戲院嗰層嘅餐廳食個lunch 門口都幾多人等位 但係因為我係毒自一個 所以就唔駛等啦今日叫咗呢個緬甸咖喱牛腩飯套餐 套餐包埋前菜 餐湯 飲品 同甜品 可以話係應有盡有👍🏻前菜係我情有獨鍾嘅味付螺肉 味道都係同出面食嘅一樣㗎啦 係呢度嘅醬汁唔會太杰🙊餐湯有紅蘿蔔瘦肉湯 唔會好重味精嘅 不過就唔係好多湯渣 算係過得去嘅緬甸咖喱牛腩飯 咖喱好重椰汁味 微辣 咖喱味輕輕帶咗出嚟 唔會係嗰啲食完會辣到噴火嘅咖喱 牛腩嘅份量都幾多 仲燘得好腍 好少何可以嚿嚿牛腩都咬得開吖 而咖喱入面仲有洋蔥 薯仔同我最鍾意嘅牛筋 真係好滿足😻食完個飯 有個細細杯嘅木槺布甸做甜品 為呢餐畫上一個完美嘅句號😬