牛扒食得多,Top Blade/ Flat Iron真係未食過,今晚就約到朋友同我黎體驗下。今日叫左呢個Black Jack Flat Iron ($238),揀左呢度推薦既五成熟,真係好食到不得了,肉質超嫩滑,口感有啲似食刺身,軟腍到接近tenderloin既程度。呢款用咖啡加蜜糖醃過,味道超特別,比到味蕾新刺激!旁邊係燒蜜桃,夠曬鮮甜,配合甜甜地既牛特別夾!另外就叫左USDA Prime 390 days Grain Fed Flat Iron ($268),叫左呢度推薦既既三成熟。肉質就比Black Jack結實少少,但依然鮮嫩,呢個就無醃咁多所以牛味比較出。如果要細心品嚐,下次真係要食左呢款先,如果唔係就會比Black Jack既味道蓋過而先入為主!呢度薯條任食,係一條條幼身既薯條,朋友食左兩大碟,因為真係非常吸引。呢度薯條用左黑松露鹽,勁香!我地呢餐食咁多肉當然要食番啲菜平衡番,就加左錢要埋餐湯同沙律。餐湯係薯仔忌廉湯,有粒粒薯仔仲有啲火腿,唔會太結又唔會太稀。沙律真係比我想像中好,竟然有藜麥仲有蟹肉!沙律醋剛好,唔會太多。酸甜度控制得宜。飲品方面我叫左Very Dirty

Black  Jack  Flat  Iron

Fries

House  Soup
House  soup

Superfood  Salad

飲品方面我叫左Very Dirty Lemonade($70),有幾dirty? 就係落左Mizunara Oak Whisky,下面係啲黎黎檸檬蓉,甜度非常自然,係宜家少有既少甜Cocktail!朋友唔想飲酒就叫左Virgin Mojito ($48),味道薄荷味重,甜度主要來自青檸味,一樣唔係好甜。
Very  dirty  lemonade  and  Virgin  Mojito

呢度裝潢簡潔,好有美式快餐廳既感覺。夜晚7點幾人客非常多,遲黎有機會要排隊。
呢度侍應服務良好,密密黎加薯條,我同朋友都食得超飽!
2019-10-02
Black  Jack  Flat  Iron