2022-06-12 28 瀏覽
👍🏻 蒜香蟹肉牛油果粒意粉真材實料嘅蟹肉 好似一座小山丘咁堆喺意粉上面 何其壯觀🤩意粉蒜香味非常之重 仲會咬到一粒粒蒜蓉 蟹肉嘅鮮甜為意粉帶嚟一點清新嘅感覺 牛油果粒雖然唔多 但係賦予creamy嘅口感 高質💓👍🏻 洋蔥蘑菇配酸種麵包酸種麵包算係近年大熱 唔少Cafe都有提供 今次選擇左素食配搭 洋蔥蘑菇 又幾有驚喜😛洋蔥嘅甜味透過翻炒 完全釋放出來 仲有味道酸酸甜甜似係落咗黑醋嘅蘑菇、大啡菇🍄同麵包好夾 而麵包入口稍為煙靭 酸度適中 加埋旁邊嘅沙律🥗感覺非常健康、飽肚👍🏻 小山園蕨餅抹茶卷用得小山園 必定係品質保證 抹茶味香濃 甘而不苦🍵cream打得好細滑 蛋糕濕潤 蕨餅藏於中間 主要係負責提供口感👍🏻 凍水果茶(壺)天氣炎熱 凍水果茶用咗橙、百香果、火龍果、青檸、士多啤梨👏🏻👏🏻 酸甜開胃 而且造型可愛 好值得叫一壺試吓注意事項⚠️- 環境舒適 用咗白色、淺木色既桌椅 更會佈滿植物/乾花等 枱與枱之間十分闊落👯‍♀️- Cafe甜品櫃內嘅甜品有別於Menu上的 而且可能會每日不同 有興趣的話可以自己去望望/向店員查詢🔍
👍🏻 蒜香蟹肉牛油果粒意粉

👍🏻 洋蔥蘑菇配酸種麵包

👍🏻 小山園蕨餅抹茶卷

👍🏻 凍水果茶(壺)

注意事項⚠️