2018-02-25 2295 瀏覽
一大班friend食飯聚會,係得食中菜先可以圍埋吹水,所以揀左呢度(weekend都有位)見到個糖水蓮藕幾過癮就叫黎試,感覺唔錯,蓮藕好林,甜甜地好適合大家口味豆漿浸瓜好清好容易入口,雖然係浸住,但依然保持到爽脆口感呢碟肉擺盤係好靚,不過點解D蔥仲多過D肉=0= 而且佢真係好排骨,食食埋埋都唔知有幾多肉.但D蔬菜部分係幾入味等左好耐萬眾期待gei上海年糕終於都到,但個分量真係令我地有D意外,6個人有3個男人,呢碟年糕真係完全填唔到肚,不過年糕好軟糯,少少咸味,都係好食跟住大家叫左個醉雞,又係等左一大輪,又係咁"的骰",好彩我都夾到一舊雞,酒味好濃,雞肉好滑,但唔鐘意酒gei朋友就唔好試喇由於太過肚餓所以叫左個螞蟻上樹,粉絲好彈牙,辣味唔算勁,好惹味,可以少D油就好D炒飯就普普通通,都係油左D紅油抄手可以再辣D,整體唔算突出,有D失望最後我地叫左個桂花糕同豆沙鍋貼,桂花糕明明話有蜂蜜,完全唔覺,唔知道自己在吃甚麼,skip最高分係個鍋貼,最交到功課,外皮脆裡面紅豆蓉好綿密,一人一件,一定要叫~~整體黎講餐廳食物質素係高,但份量真係太少,要大家食到飽的話起碼要10碟菜,結果價錢都會因而提升

豆漿浸瓜好清好容易入口,雖然係浸住,但依然保持到爽脆口感

炒飯就普普通通,都係油左D

紅油抄手可以再辣D,整體唔算突出,有D失望

整體黎講餐廳食物質素係高,但份量真係太少,要大家食到飽的話起碼要10碟菜,結果價錢都會因而提升,所以唔算抵食.