餐廳: 越翠苑
資訊:

2020-05-10 874 瀏覽
食 lunch 撐黃店 ~這家 越翠苑 係我哋兩公婆經常會去幫襯嘅餐廳之一 😄 差不多每逢星期日 , 去聖堂望完彌撒之後 , 都會幫襯 ~ 每枱都有消毒潔手液 , 衛生功夫做得好 ~Menu ~魚露雞翼 : 雞翼炸得外皮脆口 , 肉質鮮嫩 , 醃得好入味 , 一咬爆汁 , 配合泡菜來吃 , 滋味無窮 ~Bun Rieu Gach Cua 蟹膏檬粉 : 絕對是這間餐廳的名物 , 而且坊間少見 , 縱使有 , 亦煮不出這個味道 .... 餸料有用蟹膏煮過的蛋碎、紮肉、蕃茄、豆卜、蔬菜 ; 蟹膏湯底味道濃郁 , 味道層次感豐富 , 鹹酸之中又帶點酸甜 ; 配上滑嫩米線 , 一絕也 ~ 吃得光光! 証明食物美味有料到 ~牛油果沙冰 : 牛油果味道濃厚 , 味道清香輕甜 , 沙冰的質感細密綿滑 , 味道超凡 ~本篇完 ~
食 lunch 撐黃店 ~
每枱都有消毒潔手液 , 衛生功夫做得好 ~
Menu ~

吃得光光! 証明食物美味有料到 ~

本篇完 ~