餐廳: 龍悅 (沙田商業中心商場)
資訊:

餐廳: 龍悅 (沙田商業中心商場)
資訊:

2019-10-06 1159 瀏覽
星期六,例牌同媽子去飲茶,我們一行五人打算飲下午茶,所以兩點才去到酒樓,可能工廠區,星期六唔使點等位就可以入座,真開心。媽咪發板點點心,我地就坐定定等食野。嘻嘻!!豉汁涼瓜排骨炒河,這碟河粉我們每次來到這裡都會叫,因為大碟夾抵食,又好食,涼瓜唔苦,排骨好多,河粉份量都好足,炒得又好味!京式紅油抄手,我地很少食呢個點心,因為成家都不吃得辣,唔知亞媽今日搞乜鬼會叫,叫左就要食啦,味道很辣,皮厚,饀又少,真係好失敗!蟹籽燒賣皇,呢個佢又做得唔錯喎,雖然唔係好似出面有些酒樓有隻蝦响上面,但味道好好食,好像食到以前細過食開的味道!山竹牛肉球,味道都唔錯,但我不喜歡佢將喼汁分開上,搞到我唔記得點喼汁食,失左色!時菜鯪魚球,我對這個點心不嬲都冇乜好感,但味道總算合格,不過不失!千層薑汁糕,好有薑汁味,又煙靱,每次來到都不會錯過!叉燒包,包皮好軟熟,叉燒饀都夠多,熱辣辣,味道都好好,正!咸水角,新鮮炸起,好熱,皮好脆,入面啲饀都好多好夠味!芝士蝦春卷,芝士味唔係太食到,但入面隻蝦都幾大隻,又係新鮮炸起,好脆,好好食!我們還叫了一客叉燒腸粉 ,腸粉都好滑,不過唔記得影相,下次影返!

豉汁涼瓜排骨河

京式紅油抄手

蟹籽燒賣皇

山牛牛肉

時菜鯪魚球

千層薑汁糕,好有薑汁味,又煙靱,每次來到都不會錯過!

千層薑汁糕

叉燒包,包皮好軟熟,叉燒饀都夠多,熱辣辣,味道都好好,正!
叉燒包

咸水角,新鮮炸起,好熱,皮好脆,入面啲饀都好多好夠味!

咸水角

芝士蝦春卷