2022-05-23 110 瀏覽
今日陪朋友收工後去打針,朋友怕打針又怕痛,所以我應承左佢打完針陪佢食飯開心下🤭經開銅鑼灣,來試下呢間係澳門逸園中心的古今,主打特色卷物,而簡約嘅裝修令人覺得舒服,一睇場內好多客人,氣氛唔錯,我地都要等一陣先有位,好彩門口有凳可以休息下👍入到去叫左幾款食物來試下❣️東京爆脆呢款卷物包住吞拿魚同蟹柳,一咬名符其實嘅爆脆,原來內餡被炸漿同蟹籽包住,炸起再卷成,而醬汁都好味,食完唔油膩❣️磯煮六頭鮑魚+沖繩水雲因為朋友唔食鮑魚,得我點左一隻鮑魚來試吓,鮑魚鮮甜爽口,好好味,而水雲真係第一次試,好似髮菜,口感同海帶相似,食落順滑有嚼勁,味道都唔錯❣️雞中翼串一串有兩隻雞翼,外樣燒得脆而雞肉又不會乾身,真係襯熱食先正!❣️自家製香菇雞肉丸串一串有兩粒,同朋友分享岩岩好,大粒之餘見到表皮燒得焦脆,咬落啖啖豬肉同香菇,亦有胡椒味,口感味道一流❣️日式叉燒炒飯叉燒切粒同蛋炒飯,炒得夠香口同粒粒分明,份量兩個人夠分有多❣️雜錦刺身沙律呢個沙律超級值得一試,蔬菜夠哂爽口,仲有車厘茄、雜錦刺身、三文魚籽,配料豐富得來又新鮮,加埋舖頭自家製辣汁,味道同口感都一流😋😋
❣️東京爆脆
❣️磯煮六頭鮑魚+沖繩水雲
❣️雞中翼串
❣️自家製香菇雞肉丸串
❣️日式叉燒炒飯
叉燒切粒同蛋炒飯,炒得夠香口同粒粒分明,份量兩個人夠分有多
❣️雜錦刺身沙律