餐廳: 飲茶
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: 飲茶
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-04-29 4953 瀏覽
向飲茶訂左枱約埋同事去飲茶~上環茶市一向都繁忙, 訂左枱都要等成20分鐘先有得有座...令午飯時間大大扣減了, 要食得好趕呢度出名精緻點心, 唔止有外型仲有內涵, 價錢當然會貴好多了, 平均都要$60至$70一份, 不過味道真係唔錯睇住流奶: 即係流沙包, 唔知係咪少糖少鹽,食落係冇其他茶樓咁濃味, 感覺健康D明太子腸粉: 一睇就知係FUSION 野!明太子控既我梗係要試, 食落好重明太子既咸香, 塊皮係乜味其實唔係好食得出紅油抄手: 醬汁個味好特別, 好好食, 只有輕量的辣味已經夠晒惹味, 連我呢D唔食得辣既人都食到舉手雞花: 糖醋排骨個黑醋醬撈落炸到好香脆既雞, 酸酸地好開胃!春卷: 炸得好香脆腐乳馬拉糕: 別出心裁地用個腐乳樽裝住上菜, 食落又咸又甜, 唔識點形容個味 XD! 但食唔出有腐乳味, 可以放心!食物質素好高, 價錢都好高, 但係服務真係強差人意...坐低水都冇杯, 再追問先話開茶就會跟埋水, 開左2款茶等左好耐都唔黎, 水又冇茶又冇....食物出到一半有茶, 仲要出漏一壺想要服務可能都要避開忙時段, 笑臉是給環境, 食物和創意的

春卷: 炸得好香脆

食物質素好高, 價錢都好高, 但係服務真係強差人意...

想要服務可能都要避開忙時段, 笑臉是給環境, 食物和創意的
2019-04-29