餐廳: Porterhouse - Seafood & Steak
資訊:

2021-06-02 2462 瀏覽
見佢地地方幾令 適合同朋友聚餐傾計 仲有個露台可以行出去飲下酒chill下👍🏻👍🏻🌟 7 courses tasting menu $888🎈 時令生蠔。魚子醬生蠔味道新鮮但係冇乜海水味🙈生蠔味道偏淡 果次去食佢哋係用咗”紛迪加”🦪🎈 龍蝦濃湯 (唔記得影相)龍蝦味好夠👍🏻唔錯唔錯😋🎈香煎帶子都幾大粒,味道正常🎈法式熟牛肉醬其實佢係一個牛骨髓 但係佢冇落任何調味 個人覺得差啲🤔我覺得佢可以落返啲鹽同胡椒調味🙈因為牛骨髓比較油膩🎈香煎鵝肝配香橙酸辣醬山椒粉及羅薩娜醬汁鵝肝好食,賠返啲酸酸甜甜嘅將可以解油膩整體唔錯🙈🎈日本和牛西冷扒如果鍾意食油膩野嘅人一定好鍾意食😂自問自己就唔係太識欣賞和牛🙈所以我都係食左2啖😂我就唔評論咁多啦 🎈冰凍柑橘呢個甜品可以完全解咗我啱啱食嗰啲牛骨髓鵝肝同和牛嘅油膩感👍🏻👍🏻

🌟 7 courses tasting menu $888

🎈 時令生蠔。魚子醬

🎈 龍蝦濃湯 (唔記得影相)
龍蝦味好夠👍🏻唔錯唔錯😋

🎈香煎帶子
都幾大粒,味道正常

🎈法式熟牛肉醬

🎈香煎鵝肝配香橙酸辣醬山椒粉及羅薩娜醬汁

鵝肝好食,賠返啲酸酸甜甜嘅將可以解油膩整體唔錯🙈

🎈日本和牛西冷扒

🎈冰凍柑橘