2021-05-29 616 瀏覽
朋友約食生日飯,鐘意打邊爐既我見有新開既老三雞煲火鍋,就一於試試!星期五六每位$238,雞煲加打邊爐任食,價錢唔貴。雞煲肉質鮮嫩,而且入味,好食!而且份量多,食完食雞煲都已經飽左6-7成。雞煲仲跟埋一碟即炸嚮鈴,老闆教我哋沾左雞煲汁去食,果然香脆好食!食完雞煲,店員會幫手換湯底打邊爐,仲會俾埋海鮮盤、招牌餃子、安格斯牛肩胛、生劏龍躉肉拼鱔片、蔬菜盤。我哋揀左藥膳醉雞鍋,標準食法係先將海鮮盤加入去,等湯底滾起就可以飲湯,然後食海鮮。藥膳醉雞湯清甜可口!海鮮盤有鮑魚、鮮蝦,硯等等,最好食係鮑魚同埋蝦,好彈牙爽口!硯同貝都好味既,不過就有少少沙,美中不足。第一次食,我覺得老闆同員工服務都十分細心,會同我哋分享點先最好食,例如會提我哋食左蝦先,不然肉質會太老,值得一讚!總體黎講,我十分推薦大家去試,我自己亦會再去食。

星期五六每位$238,雞煲加打邊爐任食,價錢唔貴。

藥膳醉雞鍋

海鮮盤