2023-12-19 1248 瀏覽
喂喂,大家好嘅!就在賽馬日,我不經意行進一家餐廳,好彩入到去,頓時覺得自己贏晒🏇🍀。當天心情一流,買馬食飯兩不誤。首先黎個沙律,三文魚一流,鯖魚雖然唔算貴,但味道正呀,鹹鹹地嘅,咬落去彈牙甜蝦,簡直爽口到不得了嘅!再講返埋啲主菜,羊架佢烤得啱啱好,肉香四溢,搽咗啲薰衣草汁,真係錦上添花😋。本身我唔太鍾意食得太羶嘅羊味,呢度個羊架卻剛剛好,真係咪講嘢嘞!反而最中意其實係麵包區,啲麵包新鮮出爐,暖笠笠香脆,每款都想試吓,只係佢哋快閃咗,吾夠我歎呀!至於甜品,就真係另一場戰事呀。杯裝Tiramisu同馬卡龍小巧精緻,食得我個心花怒放,真係食到斷片!朱古力的話,簡直係賽馬日小確幸,每一啖都好似中左六合彩咁。喂,我知道你地可能以為馬場食嘢太豪門,但無錯,我話你知,呢度嘅美食絕對貼地,有驚喜得嚟唔會使你兜底,吾好話我唔提你!🍰🥪