2024-01-23 82 瀏覽
今晚,我在一家餐廳享受了一頓滋味非凡嘅壽喜燒套餐。火炙帆立貝明太子萵筍夠晒彈牙,焦香味道勁夾,簡單來講就係新鮮過癮!蒸蛋綿滑透露出一絲絲魚翅同高湯嘅甜味,令人忍唔住多舀幾啖。天婦羅四品,每一件都係功夫作品—活海蝦亮晶晶,吃落去鼓鼓肉,秋刀魚帶晒海的新鮮,南瓜蕃薯又黃又腍,唔過係頂呱呱。壽喜燒主菜簡直係夜晚嘅明星🌟。北海道A4十勝牛分兩戲——肉眼部位咬落去蔬菜同肉濃郁味道撲鼻而來,霎時間覺得港島冇咁遠;而西冷部份焦香伴隨着軟滑蛋汁,就算飽到喉都想再嘆多啲。心情一時間由肚裏到額頭都係滿分👍。野菌清湯幫手解膩,煽動味蕾,然後炒蛋烏冬進場,滑溜蛋汁兜住每條麵條,一滾一滾細細款味道完美。完美壓軸係柚子雪芭,清新爽口收尾,記得喺呢裡食飯會讓朋友對您刮目相看,因為您識得揾寶!😋👌🥢