2019-05-03
其實我想寫既係紅磡廣場另一間新鋪,不過搵唔到。呢間都係同一個名同一個老闆。相信打工仔都想舒舒服服食個Lunch,畢竟番工已經咁大壓力,食晏緊係想放鬆下。如果你同我一樣諗法,你就唔係好適合呢間餐廳,因為你係坐低開始已經好大壓力😢😢😢。首先,一坐低已經即係問你食咩。我明既,但我連張餐牌都未睇,如果可以俾少少時間睇食咩既話會更好。一開始已經講咗我地4個人,我地3個人坐低左先,有一位遲左少少到,我諗都係前後幾分鐘左右,已經問未到果位係咪會黎🤔🤔🤔咁我地都話佢行緊過黎😪我諗可能佢諗,如果佢唔黎,想讓俾第二個人坐😢同事A叫左個紅酒燉牛肋肉意粉,意粉份量正常,牛肋肉煮得夠淋,味道唔錯。同事B&C叫左雞扒意粉,雞扒份量頗多,意粉屬正常水平。我叫的左卡邦尼煙肉意粉,咦,點解唔係奶白色既?但食落係卡邦尼味既😂我諗佢加咗啲香草混合忌廉煮掛。不過我覺得鹹咗少少,同埋無咩汁,好似乾炒意粉咁🤦♀️🤦♀️另外,同事B叫既熱奶茶一啲都唔熱,咁就問佢可唔可以叮番熱啦,但講左3次佢先話幫你換過杯🙄🙄好似唔係好想咁。同事B表示:我都係想飲杯熱奶茶姐😅😅當啲職員見到我既一位同事放低左支叉,就已經即刻問:係咪唔要,幫你收咗佢.
我諗可能佢諗,如果佢唔黎,想讓俾第二個人坐😢
當啲職員見到我既一位同事放低左支叉,就已經即刻問:係咪唔要,幫你收咗佢..
咁我同事已經表示:我未食完。
但佢地竟然2分鐘問左3次🤨🤨睇嚟真係好想收咗個碟😯😯咁我同事係俾人問左3次嘅情況下,就決定唔食,俾佢收咗個碟😑😑😑
隔咗幾分鐘,職員就話同我地埋咗張單先。
當其時,其實我同另一位同事都仲食緊個意粉😢😢咁佢叫我地買單我哋都埋咗張單喇。不過當我地仲飲埋杯野,佢地就已經叫我地起身,話要讓返張台出嚟比第二台客😨😨
雖然我明白好想做多台客,賺多啲錢,但如果個客未食完就係咁吹人走,會令客戶嘅用餐體驗好差!!我唔會再黎食😡😡