2025-06-18
價錢地址詳情…㩒呢度❣️- 🍴 爵爺套餐火鍋放題食評:無限時嘆頂級牛同海鮮!🦞話說前排同班朋友一齊去咗呢間火鍋放題餐廳,試試佢哋嘅「爵爺套餐」!🔥 呢個套餐主打無限時任食頂級手切牛同海鮮,仲有超過40款美食任點,聽落真係好吸引!😍 🏠 餐廳環境:氣派十足,坐得舒舒服服!😎一入到餐廳,哇,環境真係好有氣派!🪑 佢用咗深色木系裝修,配上暖黃色燈光,感覺好似入咗一間高級餐廳咁!💡 枱同枱之間有啲距離,唔會同隔離枱太逼🍲 ✏️ 龍蝦頭海皇海鮮鍋湯底首先講吓湯底,呢個龍蝦頭海皇海鮮鍋真係今晚嘅MVP!🏆 湯底一上枱,已經聞到陣陣海鮮香,望落去有龍蝦頭、蟹殼同好多海鮮料,色澤金黃,簡直係視覺同嗅覺嘅享受!😋 試咗一啖,哇,鮮甜得滯!🌊 湯底濃而不膩,飲落有龍蝦嘅甘香,仲帶少少海鮮嘅鹹香,絕對係火鍋湯底嘅頂級之選!👑🥩 ✏️ 頂級手切牛拼盤:入口即化,牛味爆棚!🐄講到重頭戲,當然係佢哋嘅頂級手切牛拼盤!🥳 呢個拼盤有匙仁、匙柄、牛朴肉、吊龍同花趾肉,仲有每台送一份嘅雪花肉!🎁 每款牛肉都切得薄薄地,紋理清晰,望落已經知係靚貨!😍• 匙仁:入口即化,油脂分佈均勻,牛味好濃!😋 淥十秒左右,肉質仲保持嫩滑,
🍴 爵爺套餐火鍋放題食評:無限時嘆頂級牛同海鮮!🦞
🏠 餐廳環境:氣派十足,坐得舒舒服服!😎
🍲 ✏️ 龍蝦頭海皇海鮮鍋湯底
🥩 ✏️ 頂級手切牛拼盤:入口即化,牛味爆棚!🐄
• 匙仁:入口即化,油脂分佈均勻,牛味好濃!😋 淥十秒左右,肉質仲保持嫩滑,點少少麻油同蒜蓉,簡直係天堂!😇
• 匙柄:比匙仁略為結實,咬落有啲嚼勁,但一樣好香!👍
• 牛朴肉:肉質厚實,牛味好重,適合鍾意食有咬口嘅朋友!💪
• 吊龍:油花分佈好靚,淥熟後好滑,入口有陣牛油香!🧈
• 花趾肉:肉質有啲筋,咬落彈牙,鍾意食有質感嘅朋友會好愛!😄
• 雪花肉:油脂同瘦肉比例完美,淥完湯底後,入口軟嫩又juicy!🤤
每款牛肉都各有特色,食完真係好滿足!😊
🦑 ✏️ 海鮮類:新鮮到不得了!🦪
海鮮拼盤係今晚另一大亮點!🦞 佢哋提供嘅海鮮真係新鮮到爆,望落已經好想即刻淥!😍
豪華海鮮拼盤:元貝、鮑魚、台山蠔、海蝦、白貝、沙白等
🥟 ✏️ 丸類同餃類:手打丸彈牙又多汁!🥠
丸類同餃類係火鍋嘅靈魂,佢哋嘅手打丸同餃真係好有誠意!😍
🐖 ✏️ 豬羊雞類:伊比利亞黑毛豬係亮點!🐷
除咗牛肉,佢哋嘅豬羊雞類都好有水準!🌟 我哋試咗幾款,當中最出色係伊比利亞黑毛豬!😍
🥗 ✏️ 配料同自助吧:選擇多到眼花!🥬
配料方面,佢哋提供超過40款火鍋配料,簡直係應有盡有!🌽 我哋試咗金菇、木耳、腐竹、粉絲同各款蔬菜,全部都好新鮮!🥕 自助吧仲有雲涼茶同各款飲品,飲落好解膩!🍵調味料方面,佢哋嘅自助醬料區有麻油、蒜蓉、辣椒油、豉油同沙茶醬,選擇好多!🌶️ 我最鍾意係麻油加蒜蓉,點牛肉同海t鮮真係一流!😋
📍淥鼎記 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場5樓