2017-02-11 1238 瀏覽
今年屋企食團年飯就選擇左係呢度食,沙田其中一個地標,入去食飯好似好有氣派禁,應該會係一家人做節既好地方。除左屋企既小朋友好耐無黎過呢隻船食野(當然呢隻船已經係固定左係一個位好耐),會覺得新奇之外,就係睇中左明星推出既晚市優惠,想食海鮮,又平平地但有質素既,真係誠意推介呢度👍🏿-->片皮鴨,肉多半肥瘦,配埋青瓜加醬汁,當然重有塊皮,$108 呢個價位,直頭滿分啦! (出面d明星分店好似$78就有交易添)-->蒜蓉粉絲蒸扇貝,大大隻,肉質新鮮,適量粉絲,無記錯既話,$68就有4隻。。真係唔知邊度搵,無得頂。-->明星小炒王,呢個菜同當晚其他菜相比,其實無咩特別,因為都係想食多少少蔬菜,呢個又幾得意禁😌-->薑蔥焗廣島蠔,呢個菜小編都好鐘意食,除夠香口之外,本身都好岩鐘意食蠔既朋友啦當然!不過呢度個蠔都幾得意,佢真係原隻廣島蠔,似係筒蠔果隻,原隻整上碟,因為通常出面酒樓都係細隻d,或者分細d禁上既,所以呢度都幾特別當然,好唔好食就唔洗多講啦😋-->清蒸大魚一條,都好食既,不過小編就覺得佢可能蒸得過火左d,肉質孩身都小小,不過整體可以👍🏿👍🏿-->

當然,好唔好食就唔洗多講啦😋
-->當紅炸子雞,味道 10分入面都有8.5架啦,如果上碟d再熱d,隻雞再瘦少少,禁就100分添啦!
-->蒜蓉炒豆苗,點都要食d菜既禁多肉,佢呢度d菜既選擇唔算多,豆苗炒要另外再加$20蚊添,不過都唔緊要,食落都幾好食既,大眾化,又岩一家大細👍🏿
到最後就叫埋個雷沙湯圓做結尾(因為無送糖水or生果🙈)!唔錯,又唔太甜,用呢個做結尾真係幾好,起碼唔洗下下都紅豆沙或者壽包😂

今餐一同8個人食,7大1小,全部野都食曬,除左好味之外,可能大家都餓掛😂埋單除返每人都係大約$160,其實真係唔錯,大家都不妨試試👍🏿👍🏿

(以上純屬個人意見,不喜勿插)
團年飯