2016-01-27 1184 瀏覽
咁啱在大圍做野, 去到lunch時間, 就去到呢間出晒名嘅漢年茶餐廳試下。雖然門口都有人等位, 但因為一個人嘅關係, 所以唔使等位就入得去 入面好迫夾, 坐得唔是好舒服, 仲要坐正走廊位, 啲侍應行出行入是咁撞我背脊 而且有很多空位時都唔會主動幫我調其他位, 繼續撞我, 最後自己頂唔順調位 鹽焗雞飯($45/碟)一上枱望到個樣就心諗, 哇乜咁甩皮甩骨嘅! 然後胃口已經大減!!! 所以話, 色、香、味, 一開始嘅"色"已經好影響一道菜嘅分數。 至於"香", 香味都有, 不過唔算太濃, 可接受。 最後去到"味", 雞件幾滑同埋夠入味。 飯就唔算太硬身, 幾好, 但啲雞太多油, 啲飯吸收晒啲油就唔多健康。
鹽焗雞飯
鹽焗雞飯($45/碟)
2016-01-16