2021-05-28 492 瀏覽
平時好少入新界,入大埔之前已經諗定食乜book定位(唔book都幾難有位)老闆好有心,餐廳入面貼左好多poster,餐廳細細但中間都劃左位做義賣區,變相做少左幾枱生意....老闆都幾支持,寧願犧牲部分營業額都要為香港做翻d野。我地2個人叫左4隻蠔,老闆主動問洗唔洗幫我地揀,咁當然好啦。食落好fresh同好厚肉,完全唔會好似出面果d腥臭有沙唔新鮮,好似五十蚊隻左右,唔平但咁既質素非常好!叫左個炭燒肉set,幾好味,叫五成真係比五成你,熟度控制得好好。我地只叫一個set,所以只有一個湯,但老闆都好貼心,分左2兜比我地(有時出街唔好意思叫人分架嘛好似好乞衣咁)個蟹肉意粉都ok最後叫左個心太軟,事緣老闆成日話隔離舖係藍店,又有藍絲成日搞事,望入黎𥄫住d客食野黃店都唔易生存。如果想有浪漫氣氛呢度末必岩,因為老闆好多野講,不過食野,尤其d蠔就唔錯,名符其實蠔王,價錢非常合理!

生蠔

(有時出街唔好意思叫人分架嘛好似好乞衣咁)

個蟹肉意粉都ok

黃店都唔易生存。

生蠔
  • 黃到漏心太軟