2014-08-22 6550 瀏覽
久仰JAMIE OLIVER 大名,明知開張無耐一定多人到爆都照排,4點45分去到,首先排20分鍾去登記,登記完個人資料再等多30分鐘終於有得入去。入到去見到裝修好特別,牆上有好大條龍,一部份BAR位排O左D好似金華火腿O既野,亦有D櫃放O左好多擺設,再有一Part Open Kitchen,所以野好似好九唔搭八但放埋一齊都幾夾,可能因為佢個色調好一致。坐底後有個專屬侍應負責,成餐飯想搵佢幫手都好容易搵到,同埋問佢菜式問題都解答得好詳細。野飲叫O左一杯LEMONADE同一杯酒,一般質素。食物方面牛扒 – 叫MEDIUM ,煎得稍硬,好在仲食到肉汁,同埋個肉味都足夠。牛上面O既磨蘑好入味,伴碟薯條又唔油又香,上面D蒜蓉夠脆。個人認為伴碟O既野好食過舊牛。Fish in a bag – 即係放舊魚連青口同蜆入錫紙燒,青口同蜆食得出鮮味,魚食到本身個味道但唔濃味,腥味唔重,個辣蕃茄汁可以加強本身味唔濃O既海鮮。個底係燕麥,個感似有咬口O既意大利飯,食落都幾開胃。檸檬蛋糕做甜品,我好鍾意,個餅底夠脆,中間檸檬濃得黎又俾到一個好醒神O既開胃感,上面有少少好似BBQ棉花糖味,令人好深刻。本身我對呢
食物方面
本身我對呢間餐廳無好大期望,食完都無失望。食物,環境,服務都好平均,同埋好多食物選擇,我會再去試埋其他菜式。
特別的Toilet
Fish in a Bag