當我知道呢間隱世的高質良心咖啡店將於月底要結業,我真係嚇咗一跳😳 第一個反應及留言係,「吓?!我仲未去食全日早餐呀!」好彩當時店家回覆我9月仲有2日供應食物咋!所以,我9月最後嘅星期六特登去食份全日早餐配靈魂奶啡💛🥘 Courage All Day Breakfast (HK$115).有朋友曾經同我推介呢度嘅全日午餐係好好食,幸好我終於食咗一份啦✌🏼真係不是浪得虛明,真係好豐富、好好食,值得等20分鐘㗎👍🏼.第一眼最吸引定係2片裸麥吐司,放在一齊呈現心形形狀💛,烘得脆口,上面塗上蜜糖,好味😋.火炙芝士蕃茄,出面少見,蕃茄輕輕烤熟的,多肉多汁,上面仲有片火炙芝士,好正!.厚切煙肉,半肥瘦、層次分明、不太油膩,我比較鍾意食厚切多過長條薄脆煙肉· 松露炒蛋,炒蛋加入牛奶和芝士,剛熟的軟滑口感,滿蛋香和芝士味,松露醬似乎只係係裝飾品😂.薯餅,脆口不油膩,薯味十足!.挪威煙三文魚有2大片,田園蔬菜都幾新鮮爽脆 ☕️ Latte (HK$35).仍然係靚靚的多心拉花.幼細奶泡,順滑口感,味道均勻,可能係作出了一些神奇的化學作用,呢度嘅奶啡特別好飲💛📌提提你:.2023.10.28係咖啡店的最後一天

.薯餅,脆口不油膩,薯味十足!
.挪威煙三文魚有2大片,田園蔬菜都幾新鮮爽脆

Courage  All  Day  Breakfast  &  Latte

☕️ Latte (HK$35)
.仍然係靚靚的多心拉花

Latte

📌提提你:
.2023.10.28係咖啡店的最後一天營業,有點不捨,但我會好好記住個味道😢
.咖啡店每日供應有限食物,去之前先查看店家社交平台有咩食和營業時間,唔好摸門釘呀!
.慢工出細貨,來呢度係享受,要chur住食快餐就不必去呢度啦😊
2023-09-30
Latte