JK Brother本身我哋都已經嚟過一次,第一次俾我哋感覺唔錯,又有海鮮又有小食仲有牛肉都約抵食,所以今次都即興再嚟食多次,不過第二次俾我哋嘅感覺就唔係咁好啦😔今次我地book咗5點,我哋大約四點十左右到,一出lift,等lift嘅位置非常細,所有人都迫埋同一個空間入面,根本都出唔到lift,我哋多口問句點解唔入得去嘅,其他人同番我地講侍應同佢哋講未夠鐘唔入得去,現場嘅人都開始有少少鼓燥,畢竟疫情底下要大家身貼身等位,的確有啲唔係咁好。最後其他人同返侍應講我哋出邊嘅情況,最終都俾我哋餐廳入面等入位(等夠5點比我地入去)。未入未入去食,俾我哋感覺已經唔係咁好啦🥺至於牛肉方面,我哋今次嗌左 【美國Prime牛板腱 $248 (7點前離座價錢)】,肉質唔算嫩滑,有少少乾身,我哋望到隔離枱另一款【美國穀飼肥牛 $218 (7點前離座價錢)】 ,牛肉嘅脂肪嘅佔比例都幾高,應該有7:3左右,不過我哋都唔太好牛肉嘅脂肪,所以都好彩冇揀到呢款🥶牛肉頭兩盤都唔錯,但去到後面refill質素開始下降,可能因為廚房解唔切凍,嚟到都仲係硬梆梆成舊牛肉,碌熟咗之後都有浸雪藏味🥶至於海鮮方面,呢次嘅海鮮直頭令我

至於海鮮方面,呢次嘅海鮮直頭令我哋好失望😭我地撈咗啲聖子同埋蜆,但食落其中幾隻都好臭好腥,直頭有陣尿壓味,食到對筷子都好臭,頂唔順換過對。食到呢頭,真係無乜心機食埋落去。。本身諗住熟食可能會好啲,嗌咗個熟蠔試吓,但點知都係好臭🥺🥺我諗海鮮呢到真係麻麻地。。

不過唔係全部海鮮都咁麻麻地嘅,我地試咗個醬油鮑魚,的確幾入味,口感都煙韌彈牙,都幾值得一試👍🏻

另外亦試咗佢地啲甜品,芝士撻同奶黃牛角包都幾唔錯😍芝士撻芝士味好濃郁,芝士饀好creamy!奶黃牛角包都幾特別😂食到入面真係食到啖啖奶黃味😆兩樣野出到黎仲好熱辣辣,真係唔錯✌🏻

總扣黎講,我覺得JK Brother熟食方面係做得出色過佢地主打嘅海鮮同牛肉嘅🤔不過都可能因為我今次黑仔啦,食親嘅都已經臭咗,所以如果淨係旨在食海鮮同牛肉嘅朋友可能就要諗諗啦😟

至於佢地嘅衛生環境我就要有所保留啦,小編我拎咗個杯同埋佢地個湯羹,但見到仲係好多漬,好明顯就係未洗乾淨🤢另外仲見到有隻細曱甴痴住係小編隔離啲牆罅位,真係好唔開胃。。再加上無啦啦飲飲吓野見到有隻野飛咗落杯野到。。