2020-05-17 3713 瀏覽
今日同太太兩個人去西貢諗住飲咖啡chill吓,見到呢一間咖啡室諗住試吓,一開門就比個老闆趕出門口叫我睇清楚門口嘅指示先好再入去,以為有乜嘢咁巴閉,原來係差不多20條嘅規定,包括唔准去吧枱落單,唔准用電話,唔准開會,唔准呢樣唔准個樣,咁諗住飲杯咖啡都係一陣唔緊要啦(其實事後都覺得自己攞嚟衰),咁就入去試吓,點知係等緊咖啡嚟嘅時候太太只係攞個電話出嚟睇吓時間,喺度沖緊咖啡嘅老闆即刻叫我地閂機。嚇鬼死,以為去咗軍訓。之後佢送咖啡過嚟我同佢講唔好意思,佢話等緊同飲緊嘅時候唔可以用電話!我個心諗,你嗰杯係聖水咩,使唔使用咁潔淨嘅心情去等啊,其實隔離嗰台嘅人都有用電話,但唔知點解係要針對我哋。算!飲完兩杯咖啡即刻走人!雖然咖啡都算OK,但係過百蚊一杯仲要係啲咁嘅九流零素質服務,相信絕對有其他性價比高嘅好選擇。