2018-09-03
近期explore 緊佐敦有咩好食,火煱控朋友介紹左lee間! 佢係突破對面, 要上一層! 上到去,佢裝修好中式!D 台有屏風間開, 幾有privacy! 雖然佢個場好大,但都幾多人,去到要等5分鐘,就有得入lu!! 好得意呀佢個醬油位!! 佢個香醋麻油都幾特別!! 少少酸,幾解油利咁Pick 左美人鍋, 入面有成隻烏雞!! 湯底好甜! waiter 話未落野前不如飲下個湯!! 痴線,勁好飲! 係清甜既!我一開始有D 覺得: 係咪架! 咁甜!?? 之後食佢D 湯渣發現入面有圓肉所以係真材實料甜出黎 <3 平時湯底既雞一定老到可以放入博物館,但佢個雞D 肉係好食ga wor!! 當然我話滑就呃你la!! 但可能加埋個湯底,所以好食,朋友都問我做咩係咁”了” 佢D 肉黎食,佢食左就明la ! 哈哈仲有桃膠,第一次食,都幾得意,聽聞好保ga!!D 蝦好新鮮,仲move ga 黎到朋友鐘意食丸,所以 instead of 叫雜丸,我地叫左3種丸黎試,由上至下:芝士牛肉丸,黑松露蝦丸同鵝肝墨魚丸鵝肝墨魚丸好笑!但我最鐘意都係黑松露蝦丸!好香
仲有桃膠,第一次食,都幾得意,聽聞好保ga!!
D 蝦好新鮮,仲move ga 黎到
鵝肝墨魚丸好笑!但我最鐘意都係黑松露蝦丸!好香