2023-09-01
呢間下午茶嘅受歡迎程度,要係一個月前預訂,都算多時間選擇,當日揀咗1730時段,用餐時間兩個鐘。酒店位置位於K11 Musea對面,途中經過尖沙咀海旁景色幾靚👏🏻👏🏻酒店用餐位置空間唔算大,但係擺位寬敞,樓底幾高,有落地玻璃望住海景。有別於其他酒店下午茶,唔係一個tea set咁上,當日揀咗普通set配花茶,另外亦有飲酒嘅選擇~~~首先嚟嘅係手指三文治,職員好熱心咁介紹每款三文治,由淡味食到濃味,當中比較鍾意嘅係三文魚子海蝦三文治😽😽跟住係scone,有原味同埋提子,有三款醬,包括clotted cream,士多啤梨醬,同比較特別嘅香橙醬~~溝埋一齊食好好味!!!跟住就係比較期待嘅甜品車環節,之前睇食評見到話係免費Refill,可能而家已經轉咗,職員會問每人一份定係每樣切少少互相share食,當日因為成日冇食過嘢,所以我哋選擇咗每人一份,每件蛋糕會切一件俾你,之後就冇得Refill,因為今次係夏天主題,嗰件好似焦糖布丁蛋糕有加入jasmine味,好清新,口感都好好!!!仲有比較出名招牌嘅vanilla脆餅,同樣好好味!!!磅蛋糕係熱情果味,職員會配襯埋新鮮生果同埋cream,好refr
仲有比較出名招牌嘅vanilla脆餅,同樣好好味!!!
磅蛋糕係熱情果味,職員會配襯埋新鮮生果同埋cream,好refreshing~~
最咪係朱古力,當日有榛子朱古力,松露朱古力同橙皮朱古力,都係每人一粒。
全個下午茶感覺開心滿足,雖然價錢唔平,但都值得一試🥳🥳🥳