2019-03-14 39 瀏覽
太子剛剛開呢間吉列牛🐮既時侯我地已經食過一次,果然都拍得住日本🇯🇵所以今日放工就揀左黎佢尖沙咀呢間食! 🤓地點黎講呢間真係冇得彈,係海防道超方便之餘,又因為佢上左樓冇咁嘈! 而且呢間原來有D居酒屋🏮既feel,同太子個間個感覺又有D唔同🤔不過最緊要食物質素好就得架啦😋見佢menu而家有燒海鮮🐟、黑豚肉🐷等,其實都好吸引,但係最尾都係揀左牛吉烈🐂🥰真心鍾意佢個吉烈牛外脆內化既感覺。店員友善提醒我地每邊燒十秒就得,真係唔駛多,個面一啡色左其實就差唔多食得,有入口即融既感覺😋😋😚不過呢間旗艦店除左牛吉烈都仲有唔少菜色,因為佢個牛吉烈冇配飯,我地就叫左個一品炒飯🍚除左有鮑魚、帶子同埋魚子醬呢D名貴餸做配菜之外,我最欣賞個炒飯炒得好甜,個甜醬油😍香好入味。而且難得佢用珍珠米炒都唔會炒到好lim好水咁,仲幾乾食,值得推介👍🏼燒年茸茶壺🍵海鮮湯份量雖然唔係好多,湯量就大約每人二杯半茶杯左右,但一開個蓋見到佢放滿左海鮮材料,好驚喜! 入面有蝦、帶子、松茸、蜆等等,每樣都有兩隻,就算兩個人share都可以樣樣材料都食到,而且D蝦🦐蜆等等都好新鮮,D肉一D都唔梅,難得煮完湯後都咁鮮味🥳其實都食到差唔多,不

前菜
安格斯牛吉烈
一品琥酌炒飯

燒舞茸菜壺海鮮湯

博多明太子玉子燒

其實都食到差唔多,不過口痕就叫多左個明太子玉子燒🥚玉子燒個蛋夠甜夠香,配個明太子少少咸少少辣都幾夾,又唔會好搶味。
店員仲好nice咁請我地like佢地FB page,而家like完仲有雪糕送🍦大滿足既一餐🥳
2019-03-14
安格斯牛吉烈