2016-02-29 1174 瀏覽
畢業後咁耐,終於可以同同學仔聚下舊。放題比人既感覺一向咩都有得食,岩哂我地,咩都想試一餐。朋友介紹下黎左呢間,一上黎嚇一跳,因為有好多人排隊等。好彩有訂位,仲加左個升級體驗。 兩個人,張枱就唔可以期望太大,但裝修都唔錯。門口用算盤分隔,好特別,可能係風水陣,賺晒你啲錢(笑喊)。頭盤係明太子沙律,面頭就係明太子,味道好特別。出面食都係用芝麻醬,沙律醬,明太子就唔係周圍有,新鮮之選。黎到就不防試下啦!之後就當然叫左啲魚生,三文魚、吞拿魚、赤蝦,入口鮮甜就基本功。特別係呢度有劍魚腩,出面都唔覺有。腩唔太肥,肉質比吞拿魚爽,又唔會鞋,點都要試下。因為我地有訂位,所以就有”五行壽司”送上~ 有訂位又或者夠四個人就會送架,作為精明既消費者要記得訂位!!五行壽司既賣相好精緻,同時亦具有內在美。五款都好好食!!!最特別既係蝦芒果壽司,兩者好夾。而另一個注目點係啲芝麻,好香口!升級體驗仲可以試和牛壽司,唔洗擔心生牛肉會腥,入口鮮嫰,正。除左可以食和牛,仲有得叫生蠔,大大粒一口一杯,夠晒肥美,仲有海膽壽司,都幾新鮮,淨係食呢幾樣都抵哂。呢個串燒帆立貝就不得了,個汁好正,甜甜哋,又令帆立貝唔會好dry,我哋
畢業後咁耐,終於可以同同學仔聚下舊。

明太子沙律

五行壽司
和牛壽司
生蠔
除左可以食和牛,仲有得叫生蠔,大大粒一口一杯,夠晒肥美,
海膽壽司
仲有海膽壽司,都幾新鮮,淨係食呢幾樣都抵哂。
帆立貝串燒
呢個串燒帆立貝就不得了,個汁好正,甜甜哋,又令帆立貝唔會好dry,我哋食完又食,食完又食,食完又食…
黃金船
仲有個黃金船,係葡汁再加好多海鮮,惹味又juicy,簡單地喜出望外。
清酒
飲品叫左清酒,一凍一熱,凍個杯幾易入口,清純日本妹。但熱就…啲酒精味出晒黎,好濃,同一種但好似中國米酒咁難入口,新手勿試。
布甸,泡芺、玄餅
仲有甜品三傑:布甸,泡芺同玄餅。個玄餅真係好神奇,晶瑩剔透,好似啫喱咁,不過無咁甜,只係好小既清甜,有咬口既水,比啫喱硬少少,好神奇,好食又好玩。
2016-02-22
明太子沙律