2022-11-26
立体派拉麵 (威靈頓街) (中環)好食度: 😋😋😋/5性價比: 😌😌😌/5回頭率: 🚶🏿🚶🏽🚶🏻/5價錢:HKD304,兩碗拉麵同章魚小丸子其實之前見到有滿滿打咭感嘅拉麵時,港男已經好想可以去食㗎啦。可惜限量嘅關係,今次係食唔到打咭拉麵嘅,不過無關係啦,都可以試吓嘅。溫馨提示,餐廳入口相當隱蔽,喺樓與樓之間有條巷仔,巷口有個路牌寫住閒人免進,但一落樓梯就會見到餐廳㗎啦。內裏座位數目比港男想像中多,除了中間類似吧枱嘅位,另外都有不少四人枱setting 㗎。港男同朋友分別叫咗特級白湯拉麵同特式辣味濃厚白湯拉麵,再加一份章魚小丸子。拉麵上到嚟時,港男有試咗一口朋友嘅辣味湯底,其實就真係得啲辣粉,唔會話好辣,湯底唔知點解有少少似咖哩味咁。至於港男本身就要特級白湯拉麵,聞落有陣淡淡嘅雞湯味,食落都食到少少嘅。而湯底加咗牛油,就會食到濃厚嘅感覺。而呢度唔止隻碗大,內裏份量都好足,加上即溶嘅叉燒,男士食都夠飽。至於章魚小丸子作為口痕想嗌多少少作小食嚟講係合格嘅。———-//////————地址:中環威靈頓街27-29號元益大廈地庫電話:23990811~~~~~~~~~#堂食 #kongerguy
好食度: 😋😋😋/5
性價比: 😌😌😌/5
回頭率: 🚶🏿🚶🏽🚶🏻/5
價錢:HKD304,兩碗拉麵同章魚小丸子
至於章魚小丸子作為口痕想嗌多少少作小食嚟講係合格嘅。
———-//////————
地址:中環威靈頓街27-29號元益大廈地庫
電話:23990811
~~~~~~~~~
#堂食 #kongerguy #kongercouple #搵食 #情侶 #港侶 #couple #foodie #food #美食 #中環 #中環美食 #central #centralfood #拉麵 #立体派拉麵 #八瓜魚小丸子 #特級白湯拉麵 #辣味濃厚白湯 #隱閉