2020-10-18 258 瀏覽
細個係呢頭練波 食得最多就係台灣美食 一碗肉燥飯加杯台式飲品 已經係每個禮拜同隊友既日常最近球場既太子分店結咗業 行多兩步去旺角都要食到坐到入去 係熟悉既感覺 所有回憶番哂黎呀媽咪台式套餐有單拼同雙拼 跟餐仲有配一杯$20樓下台式飲品送本人覺得肉燥飯係必食既 但係本身佢個肉燥都相當濃味 所以嗌雙拼就perfect喇嗌咗一碗椒鹽魷魚酥飯$60 跟一杯茉香奶茶半甜小冰個椒鹽魷魚酥飯 好足料架 魷魚酥食落唔會好油 啖啖都有魷魚肉 唔會淨係得炸粉 加埋個酸酸地既醬汁 好開胃 朋友再share咗啲肉燥俾我 完美杯茉香奶茶就.. 好難飲 咁要講真話既 唔知關唔關半甜事 飲落就係奶粉加綠茶 應該係話有綠茶味既奶粉水 最後我完成唔到杯野飲朋友嗌咗碗豬頸肉肉燥飯$60 跟一杯百香果綠茶 少甜少冰我影相影得衰 豬頸肉肉燥飯係有半隻鹵水蛋架 鹵水蛋好加分 因為相當入味豬頸肉偏乾身 唔肥 一樣啖啖肉 點醬食更好食杯百香果綠茶係正常 好飲既埋單有少驚喜 懷疑係下午茶時段 所以我哋兩個餐都各減咗$5 開心

最近球場既太子分店結咗業 行多兩步去旺角都要食到

坐到入去 係熟悉既感覺 所有回憶番哂黎呀媽咪