2020-07-09 1007 瀏覽
話說荃灣開左 Don Don Donki之後,周不時都會去荃灣西個邊行下,如心廣場新裝修完靚左好多,加上戲院又開返,成日都會係呢頭行下🤣 今日Day off, 行過見到有間台式食堂,入面係全木嘅裝修,望落好光猛好舒服,價錢又okay ,就入去食返個early dinner 啦🍴 主菜選擇都唔少,經典台灣菜都有,好似紅燒燉牛腩,鹽酥雞,鹵肉飯都有得食,一解思鄉之愁😂 落完order 店員會送到你面前,木製餐盤有開胃菜,主菜同台灣蓬萊米飯🍚藥膳排骨🍖比較少食台式嘅藥膳排骨,感覺有少少似肉骨茶,不過食落甜d,滿滿一碗,份量好多,湯底亦唔會太肥,好有養生嘅感覺,值得一試👍紅燒燉牛腩🐮牛腩唔會太肥,有筋有肉,食落口感幾好,唔會太軟又唔會咬唔開,最中意食d配菜,紅蘿蔔都炆得好入味,送飯一流😋每款主菜都會配上台灣蓬萊米飯🍚第一次食,又幾好食喎!粒粒分明,米香味足,加上開胃菜好好食,有d似韓國泡菜,但偏酸同帶有咸香,十分有驚喜😋😋值得一提嘅係枱上面有差電位,枱底有鈎可以掛袋,十分貼心👍

藥膳排骨🍖

紅燒燉牛腩🐮

值得一提嘅係枱上面有差電位,枱底有鈎可以掛袋,十分貼心👍

2020-07-06
  • 開胃菜