餐廳:Lagom Kaffe (觀塘)地址:觀塘偉業街180號Two Harbour Square1樓相信唔少人都認識呢間開咗1年有多嘅Lagom Kaffe,短短時間打造咗兩間佔地面積夾埋超過10,000呎嘅台式西餐fusion Cafe都真喺幾厲害👏,長期吸引唔少人過嚟Relax吓飲杯咖啡☕️。今次去觀塘Two Harbour Square呢間分店佔地超過6,000呎,空間感極大,入到去即刻有一種休閒寫意嘅感覺😌,室內設計以藍、白、啡色為主色,設計帶有格調情懷,配合埋戶外空間俾客人帶埋貓貓狗狗嚟盡興一番🐈🐕Lagom Kaffe嘅大廚喺台灣人,除咗主打輕食同台西式fusion料理,仲有各式手工甜品🍮,晚市亦提供唔同口味嘅甜品,迎合到唔同人嘅需要同口味👍✝️胡椒吞拿魚和風沙律 $98面頭輕輕烤過、加咗胡椒嘅吞拿魚色澤均勻粉嫩,鮮味得嚟帶有一層燒烤胡椒香,配上沙律一齊食就無咁dry🥗,沙律加咗柚子醋酸甜開胃,不過個人就覺得濃味咗少少✝️台北燉牛肉意粉 $118食落有啲似麻婆豆腐嘅味道,辣中帶香🌶,香中帶麻,雖然食到底有少少油膩🤏,但呢種麻辣口味真喺令人越食越上癮😋。當中仲有唔少好似肉醬意粉咁
餐廳:Lagom Kaffe (觀塘)

配合埋戶外空間俾客人帶埋貓貓狗狗嚟盡興一番🐈🐕

✝️胡椒吞拿魚和風沙律 $98

✝️台北燉牛肉意粉 $118
當中仲有唔少好似肉醬意粉咁嘅肉碎,配搭埋軟腍有陣陣肉香嘅燉牛肉片,有無啲似食緊台灣食牛肉麵嘅感覺😆

✝️植物肉漢堡配松露薯條 $148
無論望落定食落都以為喺食緊真嘅肉,用咗大豆蛋白為主要嘅植物材料,
整成有咬口、有味道、似到十足嘅植物漢堡,仲有車打芝士、生菜🥬、番茄片🍅,用兩塊表面微微焦脆嘅麵包夾住,
增添咗唔少滋味🥯,當然唔少得加咗芝士粉、可以蘸松露醬或者茄汁嘅香脆薯條

✝️芒果竹炭蛋糕 $38
Lagom自家製嘅芒果竹炭蛋糕,以黃黑顏色間隔,製造出吸引鮮香嘅蛋糕,中間嘅蛋糕層、面頭嘅香甜芒果粒同芒果吉士醬🥭,食落一啲都唔溜,值得一試😏

Lagom Kaffe開放式Coffee Bar可以一睹咖啡師沖調每一杯拉花同精品咖啡👱🏼‍♀️,佢哋仲有自己嘅炒豆師為Cafe帶嚟與別不同嘅咖啡豆,
叫咗杯Flat White($42)同Caffe Latte($42),可以夠我坐返成晚喺度慢慢嘆️,呢餐真喺不多不少啱啱好☺

2023-01-18
$200 (早餐)