2023-03-30 1303 瀏覽
入去之前見到 menu有九款台式養生湯底我就揀左『好呷酸菜白肉鍋』同埋『藥膳養生雞鍋』(鴛鴦鍋)『好呷酸菜白肉鍋』酸中帶甜,白肉吸晒D酸菜味食落惹味得黎口感都好滑職員教我地可以將白肉點落附送既麻香辣醬會再香口啲我就試完之後都停唔到手,將其他肉都放埋落去點『藥膳養生雞鍋』個藥膳味都好出,我地放左啲菜落去吸晒啲藥膳味食落真係好舒服岩岩可以中和返辣醬既辣味我地揀左厝內人 •吃台北既套餐個套餐包左一倜好靚既輕奢華盛盤上層果層既海鮮有鮑魚、蠔、蝦、蜆、鱔海鮮食物都幾新鮮夾埋湯底都幾好味唔會腛中間果層有手切牛外裙肉同澳洲M5和牛肩胛肉輕輕淥一淥就食得好重牛味而且唔會好un食到要encore 啊下面果層有水蓮同埋時令既蔬菜自助鍋物區除咗一般嘅火鍋配料之外仲有啲台灣嘅特色配料例如米血糕、甜不辣麻吉燒等等而經QR code 落單配料嘅係同出邊拎嘅唔一樣我就試咗魚籽蝦滑、櫻花蝦墨魚滑、黑魚片、羊肩肉、青口、鴨血等等起碼有20幾款配料基本上第一次嚟都應該試唔晒又可以俾個藉口自己再嚟食過除左套餐包左既食物可以經 QR code 任點之外出面有超過20款食品既小吃自助區
入去之前見到 menu有九款台式養生湯底
我就揀左『好呷酸菜白肉鍋』同埋『藥膳養生雞鍋』(鴛鴦鍋)
職員教我地可以將白肉點落附送既麻香辣醬會再香口啲
我就試完之後都停唔到手,將其他肉都放埋落去點
岩岩可以中和返辣醬既辣味
我地揀左厝內人 •吃台北既套餐