2025-05-05 41 瀏覽
今日黎到舅父仔火鍋專門店,位於太子站同深水埗站中間,餐廳環境舒適,店員服務周到體貼。現在有一個二人餐的火鍋套餐推廣,包括了湯底,前菜肉類,丸類及蔬菜,份量十足!今日選擇了一個藥膳花雕湯底,材料充足,藥膳味非常濃郁,打邊爐前先喝了兩碗湯。黃金炸魚皮招牌菜式,沾上鹹蛋黃醬,魚,皮脆口得來又唔會太過重口味,作為開胃前菜非常適合。極品封門柳上碟賣相漂亮,肉質一望落就知道係新鮮,食落牛肉味濃郁,配上藥膳湯底非常惹味。手打墨魚丸及蝦丸兩種丸也非常爽口彈牙,特別係蝦丸,咬落就會知道入邊好足料,亦都好新鮮。自家製鮮蝦雲吞及黑松露豬肉餃同上面嘅丸一樣,都係好足料同新鮮,黑松露豬肉餃更有驚喜,比我想像中嘅黑松露味更加濃郁。美國手切肥牛試完封門柳想試吓另一種嘅牛,牛味相對封門柳無咁突出,但相對脂肪比例會比較高少少,如果平時鍾意食有油脂嘅朋友都不妨一試。

黃金炸魚皮

極品封門柳