2025-06-19
今晚同屋企人去咗尖沙咀千禧新世界酒店食自助晚餐,其實已經有10多年無响香港食過自助晚餐,一來自己唔多好生冷嘢,二來自己又食得唔多,本來冇抱太大期望,但結果完全被驚艷到!由食物質素到服務,樣樣都超出預期,絕對係一間值得推介既酒店自助餐!🌟食物水準:極高!每道菜都很到位一入到去就見到超豐富嘅食物選擇,由海鮮、刺身、熱葷(強推)、燒烤到甜品,應有盡有,而且質素絕對唔馬虎!🦀海鮮同🍣刺身區:新鮮到爆!基本自助餐的長腳蟹、青口、凍蝦全部都有,鮮甜冇雪藏味,我encore咗兩round! 刺身選擇唔多,但全部都好新鮮,三文魚肥美、吞拿魚鮮嫩,仲有八爪魚同北寄貝🔥熱葷&🍢燒烤:驚喜不斷(全晚主打兼至愛)🦞半隻芝士焗龍蝦任拎任食,重點係啲肉一啲都唔會(梅)非常彈牙,好快回本🤣羊架juicy完全冇羶味、燒牛肉medium rare啱啱好,任食鵝掌炆鮑魚,仲有乳豬同各種精緻串燒(真心超好味🤤),大蝦爐端燒,師傅即場燒,熱辣辣超正!真係超級超級好好味,以前食自助餐都唔會點掂d熟食,自助餐食咁多熱葷都係第一次😅🍰甜品:可能係全港酒店自助餐最Top呢度嘅甜品真係無得輸!!!每晚款式都會轉,而且大部分係即叫即製,
🌟食物水準:極高!每道菜都很到位
🦀海鮮同🍣刺身區:新鮮到爆!
🔥熱葷&🍢燒烤:驚喜不斷
(全晚主打兼至愛)
🍰甜品:可能係全港酒店自助餐最Top
呢度嘅甜品真係無得輸!!!每晚款式都會轉,而且大部分係即叫即製,唔係擺到乾晒嗰種!好想試即焗榴槤,但好多人排隊搶吾到😣
即製心太軟,流心完美,配雲呢拿雪糕,冰火口
感!每晚限定,所以一定要校鬧鐘去排隊焦糖燉蛋,表面脆脆,蛋香濃郁!仲有馬卡龍、Tiramisu、日式芝麻布甸,豆腐花,榴槤pancake,重點係全部都好高級,好精緻!!!!!
🍦雪糕:有軟雪糕,Haagen-Dazs 同 Movenpick任拎
真心係我食過咁多間酒店自助餐裏面,甜品最有水準嘅一間!
服務:殷勤周到
侍應收碟快,笑容滿面,仲會主動問需唔需要飲品,完全冇hea做感覺!
✅ 總結:必推比家人朋友!
今餐真係食到超滿足,無論係食物種類、新鮮度、味道、甜品質素同服務,全部都好出色!絕對會再encore,亦會推薦比身邊嘅人!
📌 回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
💰 性價比:高!值得這個價錢