2023-06-06 665 瀏覽
好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗去深水埗附近整嘢,搵吓有咩好食,見到呢間餐廳裝修有特色,網上見到 comment 唔錯,就去試吓!因為下午茶尾段時間到達,其實我係要食 dinner,本身睇緊下午茶餐有咩好食,睇落似乎唔會太夠,叫返單點 menu。🍴芝士豬頸肉撈一丁($50)嚟到嘅時候,見到都幾大碟幾開心,因為見到鋪滿咗芝士,睇落好正咁!第一啖食落去,每條一丁麵都可以被芝士包圍,非常邪惡!牛油厚多士好脆,豬頸肉都幾爽口!不過... 食多幾啖就開始發現芝士汁個鹹味湧現,越食越鹹,食到尾段,近乎鹹到再放唔到入口!🍴懷舊雪糕紅豆冰(+$16)一丁麵可以加錢飲呢個紅豆冰,之前見到賣相好特別又得意,上面插住一張有餐廳名嘅威化餅啤牌,點知嚟到嘅時候只有一條圓柱形嘅餅,實在有啲失望!上面係忌廉,有三粒雪糕雪米糍,分別係士多啤梨、朱古力同綠茶味,紅豆都算粒粒分明,味道唔算突出,只係正常!整體上裝修係有趣,可惜食物質素一般,回頭率唔會好高!
好味指數😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗

🍴芝士豬頸肉撈一丁($50)

芝士豬頸肉撈一丁

🍴懷舊雪糕紅豆冰(+$16)

懷舊雪糕紅豆冰

整體上裝修係有趣,可惜食物質素一般,回頭率唔會好高!