2019-03-21 4660 瀏覽
新年期間, 同家人揀左Nadaman食午餐, 每次來香格里拉食飯, 除左Café Kool, 每間餐廳都比到我地愉快的用餐經驗. 餐廳位置軟入, 燈光有點暗, 但座位都算闊落張台都好大張. 星期六佢地都有供應set lunch, 我地揀左Sushi set 同一個懷石料理. Sushi set就比較上無咁靚同精緻, 有9件壽司同小卷. 魚生普普通通, 唔算得上非常鮮味. 但懷石料理樣子就比較吸引, 女士們一定會喜歡. 精緻的一碟碟, 光是眼看已經好開心. 前菜有煮豆腐 同sashimi, 之後的煮魚都非常清甜. 天婦羅同主菜燒魚都做得很香口, 加埋個迷你魚生飯就簡直是完美. 員工服務非常好, 經常留意客人需要什麼, 又很勤力加水, 這就是酒店服務同商場所謂高級餐廳服務的分別. Shangri-la是一個我很喜歡的酒店品牌, 希望將來品質仍可以保持水準.