2024-05-18 287 瀏覽
其實同事之間食lunch一齊飲茶好平常,不過我呢班同事就盡量可免則免囉今次係因為有人走要Farewell冇辦法氛圍真係好差,有啲完全唔講嘢,有啲溝通唔到,唔想同佢講嘢,結果兩三個兩三個一組叫嘢食又唔知大家係客氣定係乜嘢明明之前講好話要叫叉燒都後來又冇叫到我哋總共八個人嗌咗18碟點心,食物質素就一啲啲啦。先講一啲正正常常嘅代表有蝦餃、叉燒包、炸魷魚、虎皮尖椒、金錢肚、牛肉球、叉燒腸、椒鹽豆腐粒、叉燒酥同蝦腸難食嘅代表有拍青瓜(有一陣怪味)、炸芋頭卷(係同事食咗話好油入面芋頭甜甜地怪怪地)見到個樣唔想食嘅有皮蛋酸薑、菲林卷 (呢兩樣可能同事諗住分開等大家都有得食,點知切開之後勁樣衰,同埋個皮蛋唔係流心皮蛋)冇興趣嘅代表由燒賣、鵪鶉蛋燒賣、菜苗餃、紅豆糕(茶樓有肉嘅燒賣,我就不嬲都唔係好喜歡,假燒賣就鍾意😊,甜品嘅乜糕乜糕我都麻麻哋)茶樓好似擴充咗,我哋坐喺擴充咗嘅部份,不過又好似格格不入。睇

茶樓好似擴充咗,我哋坐喺擴充咗嘅部份,不過又好似格格不入。