最近見到三姐松記很多人讚,於是羡名而來,店鋪唔起眼,位置都是元洲街151號,見到餐牌選擇都不少,中西都有,所以同朋友點了3款。首先清甜椰皇凍。用椰皇水原汁原味製成果凍feel, 感覺QQ, 配上花奶,個人覺得不落花奶更清新,熱辣辣天氣很消暑又健康無添加 less is more當我們一邊品嚐,有名像店主開始問我們意見,傾傾下知道原來他們親自做,期間有些街坊打照呼幫趁,越晏越多人,最令我欣賞係甜品不是來貨,親手準備的,他們真心製作甜品❤真的很感動!意大利伯爵茶奶凍配益力多雪糕,奶凍有些木糠,茶味濃不太甜,很吸引!益力多雪糕不太酸,有點雪芭感覺,凍到牙都敏感起來,很清新,一款甜品2種享受!價錢$35實在超值而我最期待就係我最喜歡心太軟啦!幾款心太軟我選了,比利時朱古力💗太軟,益力多雪糕 $48 ,等了20分鐘左右就熱辣辣,嗅到朱古力味,內心已經覺得真係不錯,第1件事就切下睇睇流心先,朱古力噴泉流出,很濃比利時朱古力味,配益力多雪糕,我覺得比雲利拿更清新,益力多味不酸,有點雪芭口感,同濃濃朱古力相反,但覺得幾好喎,無禁漏的感覺!下次我要再黎食埋酒心果款$58,我覺得堅有酒店水準!堅流心,見圖
無添加 less is more
清甜椰皇凍
意大利伯爵茶奶凍配益力多雪糕
朱古力心太軟

下次我要再黎食埋酒心果款$58,我覺得堅有酒店水準!

堅流心,見圖!
堅流心心太軟
只此一間三姐松記係真,絕無分店,所以所出甜品全部自己親自製作,而原來(松記糖水係四弟開)三姐松記糖水係三哥開的,大家都係親戚,不過改名時覺得三姐糖水好聽d, 所以叫三姐,食落真係覺得水準很好,有認真留意食客反應,很親切感覺

2017-04-15
清甜椰皇凍