2017-07-01 3797 瀏覽
今日晨就4點幾去左尖沙咀呢間不倒翁食火鍋無訂位所以店員要求我地6點還枱呢個時間去真係好似包左場甘~都幾正我地坐窗邊卡位~可以睇到出面~坐低之後個店員急住要我地點野食~好chur 好似想我地快啲走甘~我有啲嬲,講左句: 不如你落左個鴛鴦鍋先好無?我未睇食乜~於是佢就叫我地嗌野飲先,我嗌左一渣酸梅湯~前後2分鐘都無,又吹我地落野。友人忍吾住講左句: 我地都未睇,你吹咩呢?佢見到我地好吾滿意,佢先好左啲~其他野食就5講,有既都係普通火鍋配料。呢個係不倒翁金牌牛肉,圖上係細份,夠2人食。主要係嗌左個龍蝦,呢條已經係最細,3斤幾,可以做刺身~淨底既我地用黎做火鍋料~一兩63蚊,大概係$35xx,我地無乜嗌其他野食, 張單主要系嗌左個龍蝦先貴左。 即劏即食,好新鮮~ 一開始覺得,3斤幾兩人食太夠,經個店員慫恿下,我地都係嗌左,可能嗌左個龍蝦,個態度真係180度轉omg但係都係無乜服務~ 得一台客都可以無服務,也是沒有誰了~不過,我睇左食評先黎,本身就無對佢地服務抱好高期望~所以~買單既時候,先發現收左醬料費每人$22,total:$44 真係覺得係搶啲鼓油仲要係佢本身倒少少,吾係自己任拎~但佢有提
今日晨就4點幾去左尖沙咀呢間不倒翁食火鍋
無訂位所以店員要求我地6點還枱
呢個時間去真係好似包左場甘~都幾正
我地坐窗邊卡位~可以睇到出面~
坐低之後個店員急住要我地點野食~
好chur 好似想我地快啲走甘~
我有啲嬲,講左句: 不如你落左個鴛鴦鍋先好無?我未睇食乜~
友人忍吾住講左句: 我地都未睇,你吹咩呢?
佢見到我地好吾滿意,佢先好左啲~

其他野食就5講,有既都係普通火鍋配料。
呢個係不倒翁金牌牛肉,圖上係細份,夠2人食。

主要係嗌左個龍蝦,呢條已經係最細,3斤幾,可以做刺身

即劏即食,好新鮮~

但係都係無乜服務~ 得一台客都可以無服務,也是沒有誰了~
不過,我睇左食評先黎,本身就無對佢地服務抱好高期望~所以~

買單既時候,先發現收左醬料費每人
$22,total:$44
真係覺得係搶
啲鼓油仲要係佢本身倒少少,吾係自己任拎~但佢有提供一盤調味配料,有蒜蓉,辣椒,蔥等等~
呢個真係海鮮價~

火鍋吾包醬料,我地拎左一次佢就收走~
又無寫明或講明有甘既收費

食物質素尚可,性價比就吾高喇~
環境尚可,服務吾得~
個人認為甘既價錢,寧願去酒店食,吾係食龍蝦,而係食環境食服務~
心情會令好多~
2017-07-01